Nyheter


En sniktitt på fremtidens teknologi.

Posted by mette on June 26, 2017

Da e-sigaretter/damping først ble populært, ble det sett på som en midlertidig trend som ville forsvinne etter kort tid, lik tidligere døgnfluer.

I dag er personlige fordampere/e-sigaretter fortsatt blant de mest ettertraktede produktene og har millioner av brukere (og fans) rundt om i verden. Damping/vaping har definitivt blitt en del av den vanlige livsstilen.

Personlige fordampere selv har endret seg flere ganger gjennom årene. Som teknologien rundt moderne dampeutstyr vokste, ble nyere, bedre utstyr tilgjengelig. Hvor går vi herfra? Hvordan ser fremtidens teknologi ut? Det er det vi skal finne ut i denne artikkelen.

Bedre batterier.

Personlige fordampere har alltid vært batteridrevne enheter, så batteriteknologi er blant de viktigste elementene i teknologien. De fleste enheter bruker enten et innebygd litiumbatteri eller det vanlige 18650 oppladbare batteriet som er lett å finne. Noen sett bruker også de større 26650 batteriene for å gi en lengre batterilevetid på en enkelt ladning.

Bedre batterier blir lagt til de nyere kits mens vi snakker. Enheter med innebygde batterier kan nå strømme spolene lenger på en enkelt ladning. En større batterikapasitet og raskere ladetid gir brukerne en bedre dampeopplevelse generelt.

Mindre Mod Kits.

Denne forbedrede batteriteknologien har en annen fordel: mindre enheter. Mod kits er ikke lenger store og store. De blir mindre og mer effektive med hver interaksjon. Mindre kits tillater brukere å bære sitt utstyr uten behov for en spesiell veske eller etui. Dette nivået av praktisk er det som har ført flere brukere det siste året.

Mod kits tilbyr også flere funksjoner. Større effekt er ganske vanlig i disse dager, med mod kits som tilbyr mer enn 75W strøm. Kombinert med riktig tank og spoler, kan kraftige mod-sett produsere en tykkere damp med en mer avrundet, full smak fra e-væsken.

Effektiviteten har også blitt økt. Det finnes flere tilpasningsalternativer som lar brukerne oppnå den ideelle varmen for maksimal fordampning uten å kaste bort for mye batteristrøm i prosessen. Kombinert med større OLED- og LCD-skjermer, bedre kretser og andre fremskritt, ser vi på en veldig spennende fremtid.

Sub-Ohm Tanker.

Med effektivitet som hovedtema, innfører toppmerker også sub-Ohm-tanker som en del av deres produktoppstillinger. Å lage en sub-Ohm-spole pleide å kreve mye manuelt arbeid. Du måtte velge riktig kobber eller nikkel å bruke, og deretter lage spolene selv. I dag kan samme høye effektivitetsnivå oppnås med moderne tanker.

SMOK TFV8 er et godt eksempel på en sub-Ohm tank du kan bruke rett ut av boksen. De nye spiralformene tillater V8 å holde motstanden lav - så lav som 0,15 ohm for å være nøyaktig - noe som betyr at den bruker 50-260w strøm for å fordampe e-væsken perfekt. Disse tankene blir utrolig kraftige og de fortsetter å bli bedre.

Tankenes forbedringer stopper heller ikke ved effektivitet. Vi har nå ren økologisk bomull som gir fyldigere smaker fra e-væsker. Luftstrømssystemene er også utviklet for å tillate trekkjusteringer. Du kan finjustere dragnivået til din smak; De som er vant til et tyngre drag, kan for eksempel bare gjøre justeringer i luftstrømmen.

Flere smaker å velge mellom.

Elektroniske sigarettvæsker blir også bedre. Hele dampeopplevelsen avhenger av væsken du bruker og smaker du velger. Jo bedre smak, desto morsommere er opplevelsen. Næringen bak e-væske har funnet nye måter å produsere nøyaktige smaker som virkelig hever dampeopplevelsen til neste nivå.

«Halsrøsk» kan tilpasses til perfeksjon, så det er alltid en væske for enhver smak. Det samme kan sies for smaksblandinger, spesielt siden produsentene fortsetter å bli bedre og mer kreative ved å få dem til å smake veldig bra når de dampes.

Min personlige favoritt er den nyere linjen med menthol-væsker. Mynten og kjøligheten er så mye bedre enn siste generiske væsker laget for et par år siden. Du får det friske treffet i det øyeblikket du drar gjennom fordamperen.

Alle disse fremskrittene og endringene er bare begynnelsen. Damping vokser fortsatt i popularitet, så du kan forvente å se flere oppdateringer og nye trender som utvikler seg i bransjen. Det vil ikke vare lenge før vi ser mindre, kraftigere enheter som produserer ypperlige dampeopplevelser for både nye og eksisterende brukere.

Publisert i Times Square Chronicles 29.05.17. Oversatt av Mette Orten.

http://t2conline.com/a-look-at-the-future-of-vaping-technology/


I følge Food and Drug Administration (FDA), har røyking blant amerikanske videregående studenter blitt redusert siden 2011 - fra 15,8 prosent til 8,0 prosent - en bemerkelsesverdig og tidligere uventet folkehelse-seier.

Dessverre virker det som føderale myndigheter kan misforstå årsak for nedgangen. I sin kunngjøring gav FDA kommissær Scott Gottlieb æren for denne reduksjonen av røyking til et føderalt sponset program som bare har eksistert siden 2014.

FDA-kunngjøringen henviser ikke til at mye, om ikke mest, av de siste reduksjonene i tenåringsrøyking kan skyldes e-sigaretter til tross for at betydelige bevis i føderalt sponsede undersøkelser i USA og andre land viser at den bemerkelsesverdige reduksjonen i tenåring og voksen røyking har skjedd samtidig med e-sigaretters økende popularitet

Faktisk oppfordrer Gottlieb til fortsatt innsats for å redusere tenåringsbruk av alle ikke-farmasøytiske nikotinleveringsprodukter, samtidig som det oppfordres til å stole på de farmasøytiske nikotintyggegummiene, plastre, og andre produkter som har vist seg å ha marginal effektivitet de siste fire tiår.

Denne folkehelsen-seieren er for viktig til å etterlates til sjanse og gjetning. Hvis kommissær Gottlieb har bevis for å støtte kravet om at The Real Cost-kampanjen "allerede har bidratt til å forhindre at nesten 350 000 barn fra røyking av sigaretter siden det ble lansert i 2014," burde han presentere det til offentligheten.

Tilsynsmyndigheter og offentlige helsemyndigheter bør også presentere og diskutere bevis for og imot muligheten for at tilgjengeligheten av e-sigaretter og relaterte dampprodukter faktisk kan spille en viktig rolle for å sikre disse reduksjonene i røyking.

Dette er ikke et faglig spørsmål. Nylig bekreftede forskrifter fra Gottliebs egen FDA truer med å eliminere mer enn 99 prosent av e-cig-produkter fra markedet før utgangen av 2018, inkludert hele eller nesten alle vape-shop-komponenter i denne bransjen.

De begrensede dataene som er tilgjengelige, tyder sterkt på at dampeprodukter/e-sigaretter - med sin evne til å tilpasse enheter, smaker og styrker av nikotin for å tilfredsstille hver røykers preferanser og endre smaken og styrken over tid for å hindre tilbakefall til sigaretter er mer effektivt enn massemarkedsproduktene til å oppnå og opprettholde reduksjon i røyking både hos unge og voksne.

 

Artikkelen er skrevet av: Joel Nitzkin

Oversatt av: Mette Orten

 

 

 


Kan damping redusere antall psykisk syke røykere?

Posted by mette on June 20, 2017

Damping er den nye erstatning for sigarettrøyking. Er det et bedre valg?

Denne relativt nye formen for å sende nikotin til blodet, er forskjellig fra konvensjonelle sigaretter som er avhengig av forbrenning av tobakk, papir og diverse stoffer.
E-sigaretter er drevet av et batteri og ser ut som en ekte sigarett (eller en smokk for voksne.) Inne i enheten er en patron fylt med en væske som inneholder nikotin, smaker som godteri og andre kjemikalier. Væsken oppvarmes til en damp som innåndes som en sigarett, og kalles damping.
Brukeren av e-sigaretter kan bestemme mengde nikotin han eller hun vil inhalere ved å kjøpe væske med en bestemt mengde. Tradisjonelle sigaretter inneholder ca 4 mg-14 mg nikotin, avhengig av merkevaren. Ifølge CDC absorberer en gjennomsnittlig røyker ca. 1 mg nikotin fra å røyke en sigarett, men det varierer selvsagt avhengig av mengden nikotin i merkevaren og hvor dypt røyken innåndes. Folk som bytter til en e-sigarett, kan vende seg til diagrammer som viser mengden nikotin som skal brukes til å svare til mengden de pleide å få fra en tradisjonell sigarett. Forhåpentligvis vil de bruke e-sigarettene til å konsumere mindre nikotin.

Mange røyker fortsatt fordi nikotin synes å forbedre sinnsstemning og kognisjon. Faktisk har røyking blitt beskrevet som et middel til selvmedisinering som brukes til å redusere depresjon, angst og til og med distraherbarhet. Kanskje på grunn av dette, er de som lider av psykiske lidelser, en av de største undergruppene av folk som fortsatt røyker.
Ifølge stoffmisbruk og administrasjon av psykisk helseforsyning, røyker om lag 18 prosent av hele den amerikanske befolkningen. Imidlertid er frekvensen mye høyere blant dem som er psykisk syke. NAMI, The National Alliance on Mental Illness, rapporterte at 60 prosent av de med depresjon røyker, og tallet øker til 90 prosent blant de med schizofreni.

Nikotinens positive effekt på humør er målbar, men det virker ikke på alle. Hjerneceller som inneholder nevrotransmittere som er involvert i vår atferd og følelsesmessige tilstand, inneholder steder eller reseptorer som er følsomme overfor tilstedeværelse av nikotin. Disse nikotinreceptorene kan styrke effekten av dopamin, serotonin og andre nevrotransmittere for humøret, noe som får røykeren til å føle seg mindre engstelig og deprimert. Personer som lider av ADHD, kan også bruke nikotin for å øke oppmerksomheten og konsentrasjonen, da det antas å ha en effekt på hjernen ligner den av legemidler som brukes til denne lidelsen.

Uansett fordelene ved humør og kognisjon, kan man ikke minimere eller ignorere de negative konsekvensene av å bringe nikotin inn i kroppen. I en konvensjonell sigarett kan tjære og et mangfold av andre stoffer som er involvert i forbrenningen, være skurkene i de kreftfremkallende effektene av røyking på individet, sammen med åndedretts- og andre problemer som de som blir utsatt for bruksrøyk.
E-sigaretter har ikke blitt brukt lenge nok til å oppdage helsekonsekvensene av vanlig bruk, men nikotin er et stoff og har dermed potensial for skade, uansett hvordan det administreres. Og det triste faktum er at noen som begynner å røyke som en måte å redusere smerten av depresjon og angst, kan forbli avhengige av sigaretter lenge etter at psykisk sykdom har blitt hjulpet av medisinering og terapi.

Kan damping være løsningen for å bryte avhengigheten, eller i det minste redusere helserisikoen?
Nikotinen som leveres i oppvarmet væske som innåndes og puffes ut, er ikke i en matrise av kreftfremkallende stoffer, men tilsatt i en målt form til en væske i sigarettens beholder. Mengden nikotin i e-sigaretten kan sakte reduseres og til slutt fjernes helt, slik at alt som er igjen, er den muntlige tilfredsstillelsen av å suge på et rør som avgir damp.

https://www.psychologytoday.com/blog/the-antidepressant-diet/201706/can-e-cigarettes-reduce-smoking-among-the-mentally-ill


 

1