En sniktitt på fremtidens teknologi.


Da e-sigaretter/damping først ble populært, ble det sett på som en midlertidig trend som ville forsvinne etter kort tid, lik tidligere døgnfluer.

I dag er personlige fordampere/e-sigaretter fortsatt blant de mest ettertraktede produktene og har millioner av brukere (og fans) rundt om i verden. Damping/vaping har definitivt blitt en del av den vanlige livsstilen.

Personlige fordampere selv har endret seg flere ganger gjennom årene. Som teknologien rundt moderne dampeutstyr vokste, ble nyere, bedre utstyr tilgjengelig. Hvor går vi herfra? Hvordan ser fremtidens teknologi ut? Det er det vi skal finne ut i denne artikkelen.

Bedre batterier.

Personlige fordampere har alltid vært batteridrevne enheter, så batteriteknologi er blant de viktigste elementene i teknologien. De fleste enheter bruker enten et innebygd litiumbatteri eller det vanlige 18650 oppladbare batteriet som er lett å finne. Noen sett bruker også de større 26650 batteriene for å gi en lengre batterilevetid på en enkelt ladning.

Bedre batterier blir lagt til de nyere kits mens vi snakker. Enheter med innebygde batterier kan nå strømme spolene lenger på en enkelt ladning. En større batterikapasitet og raskere ladetid gir brukerne en bedre dampeopplevelse generelt.

Mindre Mod Kits.

Denne forbedrede batteriteknologien har en annen fordel: mindre enheter. Mod kits er ikke lenger store og store. De blir mindre og mer effektive med hver interaksjon. Mindre kits tillater brukere å bære sitt utstyr uten behov for en spesiell veske eller etui. Dette nivået av praktisk er det som har ført flere brukere det siste året.

Mod kits tilbyr også flere funksjoner. Større effekt er ganske vanlig i disse dager, med mod kits som tilbyr mer enn 75W strøm. Kombinert med riktig tank og spoler, kan kraftige mod-sett produsere en tykkere damp med en mer avrundet, full smak fra e-væsken.

Effektiviteten har også blitt økt. Det finnes flere tilpasningsalternativer som lar brukerne oppnå den ideelle varmen for maksimal fordampning uten å kaste bort for mye batteristrøm i prosessen. Kombinert med større OLED- og LCD-skjermer, bedre kretser og andre fremskritt, ser vi på en veldig spennende fremtid.

Sub-Ohm Tanker.

Med effektivitet som hovedtema, innfører toppmerker også sub-Ohm-tanker som en del av deres produktoppstillinger. Å lage en sub-Ohm-spole pleide å kreve mye manuelt arbeid. Du måtte velge riktig kobber eller nikkel å bruke, og deretter lage spolene selv. I dag kan samme høye effektivitetsnivå oppnås med moderne tanker.

SMOK TFV8 er et godt eksempel på en sub-Ohm tank du kan bruke rett ut av boksen. De nye spiralformene tillater V8 å holde motstanden lav - så lav som 0,15 ohm for å være nøyaktig - noe som betyr at den bruker 50-260w strøm for å fordampe e-væsken perfekt. Disse tankene blir utrolig kraftige og de fortsetter å bli bedre.

Tankenes forbedringer stopper heller ikke ved effektivitet. Vi har nå ren økologisk bomull som gir fyldigere smaker fra e-væsker. Luftstrømssystemene er også utviklet for å tillate trekkjusteringer. Du kan finjustere dragnivået til din smak; De som er vant til et tyngre drag, kan for eksempel bare gjøre justeringer i luftstrømmen.

Flere smaker å velge mellom.

Elektroniske sigarettvæsker blir også bedre. Hele dampeopplevelsen avhenger av væsken du bruker og smaker du velger. Jo bedre smak, desto morsommere er opplevelsen. Næringen bak e-væske har funnet nye måter å produsere nøyaktige smaker som virkelig hever dampeopplevelsen til neste nivå.

«Halsrøsk» kan tilpasses til perfeksjon, så det er alltid en væske for enhver smak. Det samme kan sies for smaksblandinger, spesielt siden produsentene fortsetter å bli bedre og mer kreative ved å få dem til å smake veldig bra når de dampes.

Min personlige favoritt er den nyere linjen med menthol-væsker. Mynten og kjøligheten er så mye bedre enn siste generiske væsker laget for et par år siden. Du får det friske treffet i det øyeblikket du drar gjennom fordamperen.

Alle disse fremskrittene og endringene er bare begynnelsen. Damping vokser fortsatt i popularitet, så du kan forvente å se flere oppdateringer og nye trender som utvikler seg i bransjen. Det vil ikke vare lenge før vi ser mindre, kraftigere enheter som produserer ypperlige dampeopplevelser for både nye og eksisterende brukere.

Publisert i Times Square Chronicles 29.05.17. Oversatt av Mette Orten.

http://t2conline.com/a-look-at-the-future-of-vaping-technology/