Hvordan TPD vil påvirke deg som damper - et blogginnlegg.


Du som damper – vet du hvordan TPD vil påvirke deg? (Storbritannia).

Jeg er en eks-røyker - den verste typen. Jeg har vært der, gjort det, sluttet og vil preke om min glede av å være røykfri til alle som er dumme nok til å lytte. Hvis jeg lukker øynene mine, kan jeg likevel huske min aller første sigarett, i 11 årsalderen - en pilfered Silk Cut, stjålet fra pakken til min venns mor. Jeg røkte i tenårene mine, mye til min mors opprør. Jeg røykte hele tiden i militæret - det var faktisk en levedyktig unnskyldning for å komme seg ut av å gjøre noe arbeid (den britiske hæren bygges på te- og røykepauser.)

På min siste tur i Afghanistan visste jeg at det var på tide å slutte med vanen en gang for alle, så jeg gikk til feltlegen og ble foreskrevet et røykesluttprodukt: noe som lignet en tampongapplikator med en stikkontakt med stor nikotinkapsel, og det virket. Det og viljestyrke. Det var ikke noe dampeutstyr (e-sigaretter) til å hjelpe med overgangen, men min gud, det ville ha blitt ønsket velkommen med åpne armer.

Så vidt jeg kan fortelle, er damping svaret på tobakksgåten - de som investerer i tobakksindustrien vil definitivt protestere (veldig høyt), men når den offentlige helsetjenesten har 1,7 millioner røykrelaterte tilfeller per år å håndtere (koster Ca £ 5 milliarder pund i året), er svaret åpenbart?

Damping (for ikke-røykeren) byr på en velkommen lettelse fra stanken etter en røyker, og etter min mening er alle en vinner. Mellom røyking og ikke røyking har det ikke eksistert et alternativ som dette, noensinne. Det finnes røykeslutthjelpemidler (som jeg tidligere nevnte), men flertallet av folk som bytter til e-sigaretter, ser ikke nødvendigvis ut til å ønske å slutte og med vanskelighetene det er å tenne seg en røyk i vår barnepike-stat må det gi en velkommen (ikke få meg påbegynt på de som ønsker å forby damping på offentlige steder, seriøst, få en hobby).

TPD - Tobakkproduktdirektivet (hva betyr det?)

Vesentlige endringer (fastsatt av EU) til dampeindustrien ble innført i mai i fjor, og tillater et års overgang før hele næringen måtte fullføre. Og fra den 20. mai 2017, kan de som er uforberedt få et sjokk.

Hva er disse endringene? Vel, kort fortalt blir e-sigarettindustrien regulert (som ikke nødvendigvis er en dårlig ting). Den dårlige tingen kommer når det nåværende utstyret ditt er større enn den "nye" tanken på maksimal størrelse på 2 ml, eller du er vant til å bruke e-væske i høyere nikotinstyrker enn det "nye" maksimalt 20 mg / ml (hvis dette gjelder for deg, har du mindre enn en måned på å innhente en haug gamle forsyninger (Storbrittannia, refereres til 20 mai. I Norge blir TPD ikke innført før 2018, Red. Anm).

Baksiden av dette direktivet?

Det vil nå være minimum sikkerhet og kvalitetsstandarder på alt dampeutstyr - hvem vil ikke ha det?

Ja store endringer er en utfordring, men i en tidligere uregulert industri der fantastiske 2,8 millioner voksne bruker e-sigaretter (der de aller fleste er enten røykere allerede (1.4m) eller tidligere røykere (1.3m) er markedet sort og trenger regulering.

Noen ganger er endring en god ting (Og noen ganger ikke. Red, anm.).
  
Følg Alexandra Johnson på Twitter: www.twitter.com/as_aly

Blogginnlegg fra HUFF POST UK oversatt av Mette Orten.

http://www.huffingtonpost.co.uk/alexandra-johnson/if-you-smoke-ecigarettes-_b_16364498.html

Adobe Spark(32).jpg