Ny dampe-æra i Tyskland.


Neste uke begynner en ny dampe-æra i Tyskland.
Hvor går veien etter TPD?

Innlegget oversatt er skrevet av Joey Hoffman og publisert på det tyske nettstedet Vape Guru.
Hoffman har et positivt syn på reguleringen og en kan bare håpe at han har rett i sine beskrivelser.
NDS venter derimot ikke rolig for å se hva som skjer, men fortsetter kampen!
Tilbake til Hoffman:

20. mai ender salgsperioden for gamle produkter i Tyskland. Per mandag er vi i den nye dampeæraen av statlig regulering.
Men er det faktisk så ille som noen har spådd i mange år?

Et forsøk på orientering.

Siden 2014(minst) har TPD hengt som Damocles sitt sverd over dampesaken.
EUs tobakksdirektiv er et reguleringsforsøk av e-sigaretter på tvers av landegrenser. Enn så lenge er det dommedagsspådommer og dommedagsscenarier om hvor dårlig ting vil bli.

I februar i fjor ble TPD implementert inn i tysk lov og avgjort, og iverksatt fra 20. mai 2016.
Det ble forvirring blant dampere pga kort varsel og dette ble utsatt til november.

I november 2016, utgikk fristen for produsenter og distributører. Dette gikk forsåvidt ubemerket hen for dampere.
Mange produsenter presenterte sin produksjon med, og presenterte sine lovlige produkter. Plutselig hadde e-væske og utstyr advarsler på emballasjen. Men ellers skjedde ikke stort.

Det første en merket var at en ikke lenger kunne bestille alle produkter på markedet fra Kina på alle steder i Tyskland, men den store apokalypsen uteble.

Av og til har det vært hendelser, for eksempel mellom grossister eller rettssaker, men den store Armageddon kom ikke.

20 Mai ender salgsperioden for gammelt utstyr og væsker produsert før i november i fjor. Fra da av trer den nye tobakksloven med TPD implementert helt i kraft.
Per mandag morgen, vil et nytt kapittel åpnes i historieboken om e-sigaretten.
Fortsatt er det mye usikkerhet om hva som kommer til å skje. Det er på tide å ta et skritt tilbake og puste rolig mens en ser på det hele fra avstand.

Maks 10ml.

En stor endring er mengdebegrensning til 10 ml nikotinholdig væske.
Dette var den største usikkerheten, noe
som kan forklares med mekanismen av markedet. Mange produsenter ønsket selvfølgelig ikke dette. Selv om markedet er stort nok og har en utrolig vekst er det mye konkurranse. Dette er konsekvensen av fri markedsøkonomi.

Tre systemer for væsker og baser.

"Tre forskjellige systemer er kjent." Sa Philip Parzefall, CMO for populære nettbutikker. "På den ene side, selvfølgelig, det enkleste trinn, 10 ml emballasje. Denne varianten tillater og medfører produksjon av multipakninger. Dette innebærer at flere 10 ml flasker leveres i en ytre emballasje. For eksempel, 3x 10ml eller 6x 10ml. Det såkalte Shake og Vape prinsippet forblir. E-væske uten nikotininnhold blir pakket i større flasker for senere tilsetning av nikotin.

"Vi tilbyr Væsker bare i de foreskrevne 10 ml beholdere" Sier Jan Bruins, markedssjef for tysk smaksdivisjon. En produsent som har startet sent men med mange butikker har blitt en av de største på markedet. Vi distribuerer også baser i 10 ml beholdere og har muligheten til å selge 10x 10 ml pakker.
Vårt høyeste nikotinnivå blir 18mg/ml for å etterfølge TPD fullstendig.

"Anbefalingen fra vår side for de som blander selv er å kjøpe baser uten nikotininnhold i større beholdere da disse ikke er regulert, for deretter å tilsette 18 mg base til ønsket styrke for å oppnå best mulig kostnadseffekt. Vi har laget en konverteringstabell der detaljer for blandingsforhold er beskrevet."

Nikotin shots.

Den andre muligheten med maksimalt 10 ml emballasje er såkalte nikotin shots. Shake and vape prinsipper.
Dette alternativet brukes først og fremst i de væsker som tidligere var i større emballasje eller du velger å dampe uten smaker.

Du kjøper en flaske nikotinfri væske, for eksempel en 100ml flaske, men den er fylt med 80 ml. I tillegg kjøper du base med nikotin med høy dose nikotin.
Du heller basen i den store flasken, rister det og damper. En modningsperiode for smak og base er unødvendig , siden begge flaskene allerede er modnet.

Ingenting har endret seg

De selskapene som har vært tidlig ute med å følge loven trenger kun å tilpasse emballasjen.

Blir alt dyrere?

Det mest interessante er absolutt prisutviklingen. Det har sirkulert skrekkscenarier i nettsamfunnet. Dobling av prisene har blitt nevnt.

For eksempel, Sebastian Bayer av InTaste - absolutt en av de største online-forhandlere i Tyskland - indikerte at de allerede har lovlig oppgradert produkter i sitt sortiment.

Den kjente Lemon Tart av det engelske selskapet Dinnerlady selges i multi 10ml tre ganger som før i 30ml pipetter i stedet for flasker. For nøyaktig samme pris.

"Generelt vil det ikke være noen prisøkninger." Bekreftet Markus Thiesen, administrerende direktør i eDampf butikk i Lünen. "Bare TPD2 kompatible 10ml Væsker er nå litt dyrere på grunn av høyere produksjonskostnader. Men dette hadde vi i salg allerede i februar."

Selvfølgelig har både handelsfolk så vel som produsentene en interesse av å ikke gi dampere for høye kostnader. For det er markedet allerede for stramt.

Dette har dommedagsprofetene rett og slett ignorert.

Overraskelse med basene.

Det er litt forvirring rundt basene. Fordi baser ble solgt i forskjellige størrelser. I dette markedet er det forespeilet at en kan merke merkostnader pga emballasjeendringer, at kostnad på nikotinfrie baser må beregnes på nytt.
Det er i forbindelse med det bemerkelsesverdig når en stor produsent går fremover og prisen ikke endres. Det er nesten oppsiktsvekkende mot de mørke forutanelser.

"Det blir ingen endring i prisen for sluttkunden. Prisene er de samme selv etter TPD. Prisen på en 10x10ml grunnpakke vil være den samme som den nåværende prisen for 100 ml"- Jan Bruins.

Kontroller fra tilsynsmyndighetene.

For mange forhandlere vil det sikkert være interessant når det blir kontroller, fra hvem de kommer og hvordan dette organiseres. Spesielt siden kontrollene er underlagt lokale planmyndigheter og at forskjellige myndigheter er ansvarlige i alle samfunn og i hvert fylke.
Som forbruker bør du ikke glemme at forskrifter og bestemmelser går mye lenger enn dampere la merke til i det hele tatt. Her er det viktig å vurdere ikke bare nikotinstyrke og pris, men også emballasje, bruk av nye enheter under import, oversetting til det lokale språket og mer.

Det ordner seg med tiden.

Mange store forhandlere og produsenter, har i kjølvannet av nye forskrifter vært i kontakt med offentlige myndigheter.
Produsentene hadde faktisk kontakt med myndighetene fra tidligere.
Derfor faller ikke disse kontrollene ut så ille som mange har fryktet.

Thomas Mrva, produsent fra München bekreftet at det ikke bare er tett kontakt med myndighetene men også konstruktivt samarbeid.

Selv Eugen Adres for Nexus Væsker bekreftet at det er noen butikker der prøver allerede flittig blir samlet inn. Men at det også er sterke regionale forskjeller.

Selv tyske "SMAKER det" har allerede fått æren av å besøk. Ikke bare butikker i Dortmund og Frankfurt, men også produksjonsstedet.

For forhandler, er situasjonen åpenbart mer avslappet. "En hører og leser alltid noe om kontroller. Jeg har selv lagt merke til dette, men ingen kontroll er utført i vårt nærmiljø" fortalte Philip Parzefall.

"Så langt har etatene holdt tilbake, vi har fortsatt ingen kontaktpunkter. Bare Byrået har i dag e-sigarettindustrien i sine severdigheter og sjekker importert utstyr for sikkerhet og krav til merking, CE, ROHS og så videre. Men dette har ingenting å gjøre med slutten av TPD. "
Markus Thiesen, CEO eDampf butikk.

Sorte får.

Implementering og kunnskap om lovverket er fortsatt dårlig hos noen.
Ofte er reguleringen i land som USA eller Kina ikke fullt ut forstått. Europa blir fort sett på som ett samlet marked, og de ulike implementeringer i medlemsstatene glemmes fort.

Det er aktører som gjør en god jobb i gjennomføringen. Selvfølgelig finnes det noen sorte får blant oss. Det finnes opprørere som investerer all sin energi og mye kapital for å unngå TPD.
Hvorvidt dette er den riktige måten? Neppe. Reaksjonen er ikke nødvendigvis vanskelig å forstå når en leser forskriftene.
Det er klart at man ikke med slike punkter som maksimal utslippsrate og emballasjebegrensning til 10ml er enig, vi er enige i at denne forskriften er for lite gjennomtenkt, men problemet ble mindre når vi hadde tygget gjennom det ofte nok.
Eugen Andres, Nexus Væske.

Produsenter har naturlig nok færre problemer her. "Vår filosofi er veldig klar," Made in Germany", så vi har ingen problemer i gjennomføringen eller med mulige leverandører utenfor EU.
Vi har høye standarder og ønsker å beholde kvaliteten, så vi er avhengige av våre langsiktige partnerskap", Sier Jan Bruins.

Et vanskelig marked utformes, spesielt for enheter, som for det meste importerer fra EU-landene. Og det er tilsynelatende her de fleste brudd finnes i det indre marked. Ikke bare i merkeplikten, men også med seks-måneders ventetid etter registrering.
Angivelig er det enkelt men ikke helt anerkjent. Bare Kina ser ut til å ha store forståelseproblemer.

Ett lyspunkt i dette området er absolutt Taifun BT. SmokerStore har vist tydelig at det er fullt mulig å utvikle en enhet for så å registrere og gi ut et produkt til dette formål lovlig på markedet. Og skaper med det internasjonal oppsikt. Dette bør ikke undervurderes som et signal til produsenter.

Kampen fortsetter.

Kampen er absolutt ikke over. Målet må være å få flere talsmenn til å fraråde e-sigarettbrukere å bytte tilbake til tobakk.

Dessverre, er det ikke forstått av mange dampere at den endelige gjennomføringen av TPD eller nytt tobakkslovverk, ikke betyr at alt er over. Det er fortsatt mye å gjøre. Lovene er ikke skrevet i stein.

Sakte, vil et skifte i politikken komme.

Det vil komme en evaluering. Det du kan høre fra Brussel, er tanker om en fast 0% skatt og fordeler over tobakk.

Avgjørelsen av Forbundsrådet i den siste uken har vist at politikken nå også nærmer seg problemet tydelig differensiert, i stedet for å ukritisk stole på forslag fra dampemotstandere.

E-sigaretten kommer til å fortsette å styrkes i samfunnet. Og det er absolutt tenkelig å angripe meningsløse regler, som seks måneders ventetid på europeisk nivå.

Sammendrag:

I dag må et sammendrag være tillatt.
bunnlinjen er at det ikke kommer til å bli på langt nær så ille som mange spådde.
De som ropte høyest, var interessant nok sjelden de som er avhengige av det som levebrød.
Man må også noen ganger høyt si at reguleringen også gir fordeler.
Uten å måtte risikere en Shitstorm fra sinte dampere.

For nykommere vil det være enklere med hensyn til identifisering av sertifiserte forhandlere og produsenter.
Siden aspektet av tillit styrkes fra begynnelsen.
Dette er definitivt positivt for bransjen og attraktivitet vil styrkes for e-sigaretten.
Å være sinte dampere har vist seg å være lite konstruktive forsøk på å få oppmerksomhet. Egentlig burde mange dampere i forum og på sosiale medier offentlig skrifte i neste uke om at de kanskje har gjort en feil.
Men det vil ikke skje.

I alle fall bør forhandlere og produsenter få anerkjennelse.
Jada, de gjør det ikke av ren veldedighet.
Men de siste månedene har de vært til støtte og fordel for alle dampere.
Noen vil sikkert en dag tenke tilbake til pre-TPD tid(Mamma. Kan det være sant at dampen tidligere ikke var regulert?").

http://www.vapers.guru/2017/05/16/wie-es-nach-der-tpd-weiter-geht/

Oversatt av Mette Orten med forbehold om innholdet da oversettelsen er utført med Google translate og ungdomskoletysk.