Smak er viktigst.


Prioriter å finne riktig smak.

Selv om alle andre elementer som nikotinstyrke og dampproduksjon - er ideell, vil du ikke bruke e-sigaretten/dampe hvis du ikke liker smaken.
Heldigvis finnes e-væsker i praktisk talt alle slags smaker du kan forestille deg: matimitasjoner, fruktimitasjoner og tobakkblandinger er eksempler på smaker du kan velge mellom.
Mange nye brukere vil velge smaker som etterligner deres favoritt sigarett merker.
 
Til slutt begynner damperen å eksperimentere med nye blandinger som de ikke ville ha vurdert å prøve før. Noen mennesker liker søte smaker som sjokolade og jordbær mens andre foretrekker noe litt mer smakfullt. Det er også mange blandinger som kombinerer de forskjellige smakene. 
Det finnes i utgangspunktet en uendelig mengde blandinger du kan prøve. I dag er det også mange alkoholinspirerte blandinger som blir skapt for å etterligne smaken av vin, brandy og øl. Når du starter, velg smaker du vet at du vil nyte. Etter at du har bygget opp et godt lager av pålitelige smaker, kan du begynne å eksperimentere med nye.
 
Velg din nikotinstyrke
Når du har bestemt deg for en smak, er neste ting å bestemme nivået på nikotinstyrken du ønsker. Det er viktig å få nikotinstyrken riktig, for for lite vil medføre et behov forså dampe mer for å ta igjen det du mangler, mens for mye, vil gi deg hodepine. Det er en god idé å starte med middels styrke og deretter justere hvis du føler at du trenger det.
 
Avslutningsvis
Den enorme mengden alternativer kan virke for mye til å håndtere for mange nye dampere. Hvis det er mulig, prøv å teste så mange smaker som mulig før du foretar et endelig kjøp.
Testing er veldig viktig da det gir deg en knyttnevehånds prøve av hva som tilbys. Husk; Ikke alle e-væsker er laget like, og mange lignende smaker vil være vesentlig forskjellige mellom merkene. For eksempel kan en vannmelonsmak fra ett merke smake helt annerledes enn et annet merkevares vannmelon.
Nikotinstyrken kan også variere sterkt mellom forskjellige merker. Når du handler i en fysisk butikk, får du vanligvis en mulighet til å prøve en smak før du kjøper den. Når du handler fra nettbutikker får du vanligvis ikke denne muligheten.
Noen nettbutikker selger testsett som kommer i små flasker med flere forskjellige smaker du kan prøve.
 
Det kan ta litt tid før du lander på den perfekte kombinasjonen av smak og nikotinstyrke som passer deg. Ikke nøy deg med det første tilstrekkelige alternativet du kommer over, da det er et stort utvalg du bør vurdere nøye før du foretar noen endelige kjøp.
 
Selv om det kan kreve litt eksperimentering, blir ganen din mer sofistikert over tid, og du vil sannsynligvis finne nye favoritt smaker. Til slutt utvikler du rytmen til en erfaren damper/e-sigarett bruker.
 
Oversatt av Mette Orten.