Styrebloggen


Velkommen til Styrebloggen.

Foreningen Norsk Dampselskap ledes av 6 styremedlemmer.  Her vil styremedlemmene dele tekster som beskriver erfaringer og opplevelser gjennom styreperioden. 

Vi er stolte av arbeidet vi har gjort for våre medlemmer og gleder oss til å inkludere dere i fortsettelsen.

Mvh

NDS styret.

Det er lettest å være ego

Posted by mette on November 25, 2020

Det enkleste i hele verden er å være ego. Det er noe en innser når en tar på seg en lederrolle. 

Det krever tid, lytteevne, refleksjon, omsorg og tidvis mye tålmodighet å komme frem til en summering alle eller de fleste parter kan gå god for.

 

Å jobbe selvstendig har alltid vært noe jeg har mestret og vært stolt av.

Det har blitt fokus fra jeg gikk inn i styreledervervet å lære meg hvordan jeg kan bidra til å hjelpe også andre til å finne sin stemme og sin plass. 

 

I dette arbeidet har jeg funnet min plass i noe større. En får ikke nødvendigvis gjort mer, eller alt en skulle ønske. Jeg har lært at det er bra å jobbe selvstendig og at selvstendig innsats trengs, men den største innsatsen og derfor største belønning ligger i arbeidet og løsningene en finner sammen.

Opplevelsen av felleskap er summen en får utbetalt ved frivillig ulønnet arbeid. 

 

 

 

 

 


Tanker om styrevervet til nå

Posted by mette on September 3, 2020

Mine første 6 mnd som styremedlem

 

Vi skriver August 2020 og det nærmer seg i skrivende stund snart september og det er 6 mnd inn i vervet som styremedlem i NDS. Først og fremst så er dette helt nytt for meg tross veldig mange år og erfaring som hovedtillitsvalgt og noen verv i fagbevegelsen, det er helt annen måte å jobbe på og det meste av jobben som styremedlem går gjennom sosiale media. 

Mange Facebookgrupper å holde styr på var til begynne med overveldende, men det kom seg etterhvert og begynner nå å få kontroll, men tror jeg kan bli bedre.

 

Da jeg kom inn i styret i februar i år var det med brask og bram og fant raskt ut at det er en historie i NDS, trenger ikke å skrive så detaljert om dette, alle kjenner til historien, men det er historie. Jeg har stor tro på at det nye styret kan tenke framover og fokusere på framtidige oppgaver og våre medlemmer. Mitt fokus vil ihvertfall være de oppgaver i styret som våre medlemmer ved tillitsvervet ga oss ved årsmøtet.

 

 

Damp og framtid

 

Som alle kjenner til er en del av kampen vår at det skal bli lov å selge juice med nikotin i Norge.  Det er jo i seg selv en tung jobb når vi vet at det ble jo godkjent allerede i desember 2016, men våre folkevalgte trenerer denne prosessen med den unnskyldning at de venter på EU og nye TPD forskriftene.

Jeg føler at vi er på god vei eller har nylig startet en prosess som virker spennende og lovende og som den fødte optimist tror jeg vi kan presse hardt nok på de rette plassene. Vår nestleder Frank Tinmannsvik kaller dette å bygge politisk kapital, noe jeg kan relatere til gjennom fagbevegelsen.

 

Vi kan se rundt oss i verden hvordan damperettigheter er truet med “flavour-bans”( dvs forbud mot smakstilsetting )  og totalforbud mot damping. Vår kamp i Norge er å få innført det regjeringen vedtok allerede i desember 2016 og kampen for å bevare alle de smaker som vi er så glade i og som gjorde at vi sluttet med sigaretter eller tobakk.

 

Dette er ihvertfall mine tanker om dampens fremtid og jeg har stor tro på at det nye styret er skikket til å takle dette, takket være vår leder Mette Orten som jeg tror tenker damp og NDS 24 timer i døgnet. 

 

jørn til styrebloggen-kopi.jpg

En dampende hilsen 

Jørn Gisle Lerstad
Styremedlem
Tobakksfri siden 18 mai 2018

 

 

 


Presentasjon av NDS Styret 2020

Posted by mette on March 31, 2020

 

Styret 2020.jpg

 

Mette Orten (Styreleder) kom inn i styret i 2016 og har siden vært kjent for høyt aktivitetsnivå og bein i nesa. Hennes engasjement har rot i at hun er sykepleier som ser damping som en ressurs for røykesluttere. Mette er 38 år, bor på Steinberg i nå Drammen kommune. Forlovet med Per, har en stesønn fra før og en liten gutt i anmarsj våren 2020. Hun har vært i media en rekke ganger på vegne av NDS, både med publisert materiale og intervjuer. Høsten 2016 fikk hun også den ære å snakke varmt om dampen fremfor Helse -og omsorgskomiteen på stortinget i forbindelse med utvikling av nytt lovverk.

 

Frank Tinmannsvik (Nestleder) 61 år og selvstendig næringsdrivende i transportbransjen. Har dampet i 5 år. Bor på Hvitsten. Frank er bestefar for to fine jenter på 3 år.Vært i media en rekke ganger, blant annet på God morgen Norge på TV2 der han snakket om røykeslutt og hvordan damping ble redningen fra 90 tobakksigaretter per døgn. Er utadvendt og positiv og liker å snakke med mennesker. Sittet i NDS Styret siden 2018.

 

Trond Meier (kasserer) er 44 år, Trønder bosatt i Son sammen med sin familie på 4. Har tverrfaglig samfunnsøkonomiske og IT fag fra NTNU og noe erfaring somkasserer/styreleder i sameie og økonomiansvarlig for 17. mai i Son 2019. Jobber som Lokfører i Vy, og går snart over til tilsvarende jobb i SJ NorgeTrond har dampet i 4 år nå og er kvitt røyken for godt! Styremedlem fra august 2019, og nå kasserer.

 

Aino Kristine Klavenes (sekretær) er 51 år og har dampet i ca 5 år. Pleide å røyke over tjue om dagen. Etter en trafikkulykke i -07 ble hun uføretrygdet. Av skolegang har hun høyskoleutdanning, begynte på statsvitenskap og fulgte opp med lærerutdanning. Likevel er det innen helsesektoren hun har lengst fartstid. Der har hun jobbet med både barn og eldre, de siste årene før ulykken med eldre med psykisk utviklingshemming.Som mamma til to satt hun i flere år som sekretær i FAU ved Hafslund barne- og ungdomsskole.

 

Jørn Gisle Lerstad (Styremedlem) Trønder bosatt i Trondheim. 44 år har 2 barn på 14 og 18 år, bor alene sammen med min datter på 14. Jobber som lagerarbeider. Har erfaring som hoved tillitsvalgt i min bedrift for Fellesforbundet 2004-2019, European work council delegat for min bedrift siden 2012 og sitter i repskapet AØF Trondheim. Kvittet meg med sigarettene 18 Mai 2018 og har dampet siden da.

 

Rolf- Thomas Rognan (styremedlem) er 40 år, opprinnelig fra Bærum, men bosatt i Haugesund med kone og en sønn på 5 år.Jobber som driftsleder for ett skogs- og trafikkaviklingsfirma på Karmøy. Flere år som selger bak seg, vært i styret i ett borettslag i 2 år hvor 1 var som leder.Dampet siden 2015 og drevet med hjemmemixing siden tidlig -16.

 

Charlotte Pedersen (varamedlem) er 32år. Hun er født og oppvokst i Arendal, og bor der sammen med sin datter på 6 år. Jobber som kontormedarbeider i kommunen. Varamedlem siden april 2019.

 

Stig Nodland (varamedlem). Lærarbeider, skomaker og mye annet. Er nå ufør, men hodet virker selv om kroppen ikke alltid er enig. Av og til museumsgjenstand også. Stig har vært i styret i Tromsø kvenforening i mange år. Flyttet til Sørlandet i 2015, og begynte med damp i mai 2019.


81686D4B-3C72-4EA8-8BF7-E522A4710ED0.jpeg