Styrebloggen


Velkommen til Styrebloggen.

Foreningen Norsk Dampselskap ledes av 6 styremedlemmer.  Her vil styremedlemmene dele tekster som beskriver erfaringer og opplevelser gjennom styreperioden. 

Vi er stolte av arbeidet vi har gjort for våre medlemmer og gleder oss til å inkludere dere i fortsettelsen.

Mvh

NDS styret.

"Dampen har endret meg, og jeg liker det".

Posted by mette on September 27, 2018

Jeg la på røret og det slo meg at sjenansen jeg hadde før var borte.

Hva har egentlig skjedd?

Med kun ett øye åpent, nettopp stått opp og håret til alle kanter hadde jeg nettopp takket ja til et intervju med NRK og uttalt ordene «selvfølgelig, dette blir gøy!».

Dette er surrealistisk for meg da jeg i mange år var skeptisk til naboer, folk på butikken, ja folk generelt. "Hva i alle dager"- tenkte jeg. 

"Hva i alle dager"- tenkte jeg. 

 Tilbake til telefonsamtalen.

I Iphonen min kunne jeg høre Journalist Magnus Brenna Lund si at programmet «Norge Nå» ville lage en temakveld om nattskiftjobbing.

Han hadde lest om meg (Batnurse, som kollegaene mine kaller meg) i bladet «Sykepleien»: "en sykepleier som elsker nattevakter". 

Oppdraget jeg fikk var å lage en videodagbok. Slik endte jeg opp med å filme meg selv med Iphonen min ei natt på jobb. Jada, jeg fikk noen rare blikk. 

Hvordan video-dagboken ble kan du se her 25 minutter inn i sendingen.

Ikke lenge etter ble jeg kontaktet av Inger Boldvik som ville intervjue meg for Drammens Tidende. Igjen med kun ett øye åpent hørte jeg meg selv si: "klart det! Det kan bli gøy". 

Igjen hørte jeg meg selv si: «klart det, det kan bli gøy»

Klokken 8.00 en morgen etter nattevakt, satt jeg med en familiehunds hode i fanget, og nytraktet kaffe i koppen. En hyggelig journalist befant seg på andre siden av spisestue-bordet i en enebolig på Steinberg, ikke langt fra mitt eget hjem. 

Inger fortalte at hun hadde hørt om meg og nestlederskapet i Norsk Dampselskap og skulle skrive en liten snutt til spalten «FOLK I NYE DRAMMEN». Deler av samtalen vi hadde den morgenstunden ble skriblet ned og publisert i Drammens Tidende 21.09.18.

For meg er det ikke tvil om at dampen har gitt meg en bedre helse i form av selvtillit, engasjement og rett og slett et annet syn på folk.

Folk er jo stort sett ikke skumle. De er alle en skattekiste av erfaringer, tanker, og omstendigheter. Hvis jeg leter ordentlig - kan jeg også finne vennskap i den skattekista. Jeg er ikke naiv, ikke alle skattekister inneholder en skatt, men i de fleste vil en finne en balanse i innholdet, hvis en bare ønsker å børste bort støvet og lete det frem. 

Støvet mitt er børstet av, dampen har endret meg og jeg liker det. 

Hvis du vil støtte privatpersoner som trosser eget overlevelsesinstinkt for å sikre damperens rettigheter melder du deg inn i NDS forening her.

Mvh Mette Orten, nestleder i Norsk Dampselskap.

 


"Johnsens" på landstreffet til "Tjukkasgjengen".

Posted by mette on September 23, 2018

Styret i foreningen ved Yvonne Johnsen og Bjørn Are Johnsen ble invitert av "Tjukkasgjengen" til å stå på stand på landstreffet de arrangerte i Sarpsborg 14-16. September. 

Vi møtte opp fredag ettermiddag og rigget stand, allerede da møtte vi på flere som var interesserte i vårt budskap. 

42213394_2373216249360613_3884329200861052928_n.jpg

  I løpet av helgen stilte vi tidlig opp og sto på stand før arrangementet startet, vi sto der i alle pauser og   etter at det offisielle programmet for dagen var slutt.

  I tillegg benyttet vi enhver anledning under mat, gåturer og det sosiale til å fortelle røykerne om at det       finnes et alternativ, at det å bytte til damp kan gjøre røykeslutt til et enkelt valg. 

  I løpet av helgen var de aller fleste innom oss på stand, om de ikke røyket selv hadde mange noen de     var glad i, familie eller venner som fortsatt røyker. De fikk informasjon og brosjyrer ble utdelt.

  Det var mange som tidligere har forsøkt damp, flere hadde forsøkt 1. generasjonsutstyr og hadde falt     fra. Disse fikk nå informasjon om nytt utstyr og en del ønsker nå å forsøke å bytte igjen.

 

Noen har nylig kjøpt nytt utstyr og får det ikke til å fungere, vi ga gladelig nyttige tips og råd om alt fra blandingsforhold med juice, til hvordan unngå lekkasjer, knitring og hva de nå følte var problem.

De som bor i nærheten av oss fikk i tillegg tilbud om å ta med seg utstyret og komme hjem til oss for å se om vi kan hjelpe dem.

Utover dette fikk vi med oss interessante foredrag av Johan Kaggestad, Frode Kyvåg og Yngvar Andersen fra Puls, det var mye nyttig her som vi kan ta med oss videre i vårt arbeid for NDS.

Vi fikk også anledning til å promotere damp og NDS for utsendingene fra Helsedirektorat og Norsk Friluftsliv. Disse var meget lydhøre og interesserte i hva vi kunne fortelle dem om skadereduksjon.

Alt i alt en meget hektisk , givende og hyggelig helg hvor vi føler vi har gjort en god innsats. 

Mvh,

Bjørn Are og Yvonne Johnsen 

Her kan du melde deg inn som medlem i Norsk Dampselskap.

 

 42233032_2373220609360177_2640666217089597440_n.jpg

 


#Hvagjørstyretdrypp

Posted by mette on September 11, 2018

Styremedlemmene Bjørn Are og Yvonne Johnsen, forbereder i disse dager seg til å representere NDS på landstreffet til trimbevegelsen: «Tjukkasgjengen».
 
Dette avholdes på Quality Resort Sarpsborg 14.-16 september.
«Tjukkasgjengen» har over 30.000 medlemmer fordelt på over 300 avdelinger. Arrangementet er stort med media og helsepolitikere tilstede. Disse ønsker vi kontakt med.
Dette er et eksempel på hva styremedlemmer gjør for foreningen Norsk Dampselskap.
 
Resultatet kan du lese i nyhetsbrevet for betalende medlemmer neste måned.
Her kan du melde deg inn som støttemedlem eller betalende medlem: https://norskdampselskap.portal.styreweb.com/arrangement/Register?ID=Innmelding
 
tjukkasgjengen.jpg

81686D4B-3C72-4EA8-8BF7-E522A4710ED0.jpeg